Megújult a gyerekcsatorna

Megújult a gyerekcsatorna

Új arculatot kapott a közmédia legkisebbeknek szóló csatornája, melyet vidám figurák leptek el: felhúzható méhecske, táncra perdülő robot, bátran magasba törő játékrepülő, ők mind a reklám- és erőszakmentes M2 gyerekcsatorna új barátai. Ez hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

A friss arculat is a csatorna ars poeticájának szellemében készült, vagyis a biztonságos tartalmi környezet mellé békés és igényes audiovizuális ingerek társulnak, igazodva a gyerekek fantáziájához. Vass Éva, M2 gyerekcsatorna igazgatója elmondta, az új arculati elemeket, így a logót is úgy alakították ki, hogy erősítse a csatorna szlogenjét:

“az M2 a barátod”.

Daru Gábor, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. stratégiai irodavezetője hozzátette, fontosnak tartják, hogy a médiapiacon jelen legyen egy olyan csatorna, amely elé a gyerekek reggeltől estig bármikor szabadon leülhetnek és biztonságban vannak. Azt mondta,

az értékes programok mellett a csatorna vizuális környezete is olyan, amely a gyerekek életkorához alkalmazkodik, reklám- és erőszakmentes.

Vass Éva kiemelte, gyártott tartalmaik is vannak. Példaként említette a Hetedhét kaland és az M2 Matricák című szórakoztató, ismeretterjesztő sorozataikat. Emellett második szezonját éli meg a Neked van testvéred? című kampány, amelynek során a szerkesztők a gyerekek történeteiből írtak forgatókönyvet, ezekből pedig 10 perces filmek készültek. Beszámolt arról is, hogy október 5-től egy új kampány indul a gyerekcsatornán, amelyben az iskolai bántalmazás és a kirekesztés ellen, a barátság és az elfogadás mellett állnak ki közismert színészek és előadóművészek.

Kapcsolódó cikkek