népszerűek a nyári táborok, forrás: pixabay.com (illusztráció)

Egyre népszerűbbek a nyári táborok

Egyre népszerűbbek a nyári táborok

Újabb rekordlétszámot hoz az idei vakáció a táborozók számában, 230 000 gyerek nyaral táborokban nyáron. A legtöbben közülük valamilyen sport-, illetve angoltáborban vesznek részt, míg a harmadik legnépszerűbb témát a katonai és honvédelmi táborok adják..

A gyerekek több mint fele napközis táborban vakációzik. A táborok költségét pedig egyre többen fizetik SZÉP kártyával és a 15 százalékos áremelés ellenére nem lankad a táborozási kedv. Az áremelkedés oka a táboroztatók költségeinek növekedése, illetve a bérleti díjak és a különböző belépők drágulása, de a legfőbb tétel a gyermekétkeztetés árának változása.

Egy napközis tábor átlagára idén 45 000 forint, míg az ottalvós táborok egy turnusáért átlagosan 70 000 forintot kell fizetnie a családoknak.

“A kínálat nagyon széles, több mint ezer táborturnus foglalható még, bár a legtöbb táborban már nagyon kevés hely van”

– figyelmeztetett Tóth Béla, a Táborfigyelő portál vezetője.

A közlemény szerint, a koronavírus két évét leszámítva folyamatosan növekszik a legalább egy hetet táborozó gyerekek száma. A 2022-es nyári rekord már meg is dőlt, idén ugyanis kétszázharmincezren vesznek részt gyermektáborokban. Megyei eloszlás alapján, a legtöbb gyermek Pest, Veszprém és Somogy vármegyében táborozik.

Kapcsolódó cikkek