illusztráció

Állatmeséket olvasnak Kecskeméten a gyermekeknek

Állatmeséket olvasnak Kecskeméten a gyermekeknek

Ezzel szeretnék felhívni a kicsik figyelmét a felelős gondoskodás fontosságára szeptember 30-án, a magyar népmese napja alkalmából.

A Dunamelléki Református Egyházkerület Ráday Múzeumának munkatársai olyan mesélőket kértek fel az alkalomra, akik valamilyen módon kapcsolatban állnak az állatokkal. A meseolvasók között lesz állatorvos, de találkozhatnak a gyermekek állatvédő és segítő alapítványok munkatársaival, valamint a Kecskeméti Vadaskert gondozóival is.

A gyermekek örömére legtöbben állatvendéget is hoznak magukkal és a mesehallgatás mellett az érdeklődőknek lehetősége lesz a felnőttekkel beszélgetni is: munkájukról, állatokhoz kapcsolódó érzéseikről, tapasztalataikról.

A múzeum jótékonysági akcióval is kiegészíti a mesék nyújtotta örömöt. Azt kérik a mesélő felnőttektől és a látogatócsoportoktól, hogy hozzanak magukkal egy-egy állateledelt, amit a program után a Mentsvár az Állatokért és Környezetünkért Közhasznú Alapítvány védenceinek juttatnak majd el. A magyar népmese napját szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján a Magyar Olvasástársaság (HUNRA) kezdeményezésére 2005 óta ünneplik Magyarországon.

Kapcsolódó cikkek