fotó: pixabay.com

Öt település ad helyet az első Boglya Fesztnek a Tisza-tónál

Öt település ad helyet az első Boglya Fesztnek a Tisza-tónál

Először rendezik meg a Boglya Feszt öko-művészeti fesztivált június 23. és 25. között a Tisza-tónál öt településen: Tiszadorogmán, Egyeken, Ároktőn, Tiszabábolnán és Tiszavalkon. Ezt közölték a szervezők.

A közlemény idézi Erdeiné Csepregi Zsókát, a fesztivált szervező Egyboglya Alapítvány kuratóriumi elnökét, aki elmondta, a Boglya Fesztet öko-szemléletben szervezik, hiszen a Tisza-tó természeti értékének megőrzése a legfontosabb.

A közlemény szerint a háromnapos fesztiválon a tiszadorogmai révnél felállított színpadon koncertet ad többek mellett az Aurevoir, a Funktasztikus, az Unisex, Muriel, és a Bíborszél, a gyerekeket a Veronaki zenekar szórakoztatja.

A  fesztiválra látogatók hagyományőrző foglalkozásokon kipróbálhatják például a kosárfonást és a csipkeverést, valamint aktív tagjai lehetnek a falusi irodalmi szalon életének is. A vállalkozó kedvűek részt vehetnek közösségi kertészkedésben, készíthetnek tésztát az ebédhez vagy meglátogathatják a fesztivál idején tárt kapukkal váró portákat. Lesz ártéri élménytraktorozás, társasjáték klub is.

A Boglya Feszt védnöke Dimitry Ljasuk környezetvédő, filmrendező. A Jóreménység-sziget és A Tisza nevében című filmjeit a fesztiválon újból megtekintheti a közönség.

A rendezvény idején térítésmentesen lehet igénybe venni a négyszáz sátorhely egyikét, de a környékbeli településeken is találhatók szállások. A szervezők külön Facebook-csoportban segítik a szállást keresők és kínálók egymásra találását. További információk ezen az oldalon találhatók.

Kapcsolódó cikkek