illusztráció

Felújítva várja látogatóit az ország egyetlen vidámparkja

Felújítva várja látogatóit az ország egyetlen vidámparkja

Új és felújított játékokkal várja szombattól a látogatókat az ország egyetlen, idén 60 éves vidámparkja a debreceni Nagyerdőben. Ezt közölte a szórakoztató intézmény igazgatója szerdán a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Nagy Gergely Sándor emlékeztetett arra, hogy a vidámpark először 1960. május 1-jén nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, és azóta folyamatosan működik és az év 180 napján várja látogatóit.

“Számos új játékelem mellett a dízelmozdony vontatta kisvasút és a lovasforgó, bár felújítva, de ugyanúgy várja a szórakozni vágyókat, mint 60 évvel ezelőtt”

– fűzte hozzá.

Tájékoztatott arról, hogy az elmúlt öv évben folyamatosan növekszik a látogatók száma: tavaly több mint 150 ezren keresték fel a parkot, a látogatók 70 százaléka az állatkerten keresztül érkezett, vagyis mindkét intézményt felkereste.

Az idén mintegy 50 millió forintot fordít fejlesztésre saját forrásból a vidámpark: a szombati nyitáskor már igénybe vehetik a gyerekek a négyállású bungee trambulint, de fejlesztések folytatódnak, még az idei jubileumi évben több meglepetés játékot is átadnak a parkban, amely jelenleg 22 játékelemmel várja látogatóit – ismertette az igazgató, hozzátette, a jelenleg 14,5 hektáros látogatóterülettel rendelkező park az idén további 4,5 hektárral bővül.

Nagy Gergely Sándor kérdésre válaszolva emlékeztetett rá, hogy a Debrecen-Hajdúszoboszló-Hortobágy-Tisza-tó kiemelt turisztikai régió fejlesztése keretében nagyszabású, 8,4 milliárd forintos kultúrpark fejlesztés valósulhat meg a jövőben a debreceni Nagyerdőben.

“A tervezési munkálatok várhatóan ez év második felében megkezdődnek”

– tette hozzá.

Az igazgató elmondta, hogy a kormány által kihirdetett veszélyhezet miatt korlázotni fogják a létesítmény területén tartózkodók számát, egyszerre nem lehetnek a területen 500 főnél többen.

Kapcsolódó cikkek