a Csombordi Pipacs Néptánccsoport elõadása a torockói Duna-Ház új évadának megnyitóján 2023. szeptember 8-án. A közmédia erdélyi közösségi háza megújuló sorozatokkal, nemzeti és egyházi ünnepeinkhez kapcsolódó elõadásokkal, látványos kamarakiállításokkal, változatos családi programokkal, a hagyományõrzést modern formában megvalósító alkotómûhelyekkel és további újdonságokkal vár kicsiket és nagyokat az tizedik évadban is, fotó: Kiss Gábor/MTI

Felélesztik a vajdaszentiványi néptánctábort

Felélesztik a vajdaszentiványi néptánctábort

Több év kihagyás után idén újra megtartják a vajdaszentiványi néptánctábort augusztus 12-17. között. Erről tájékoztatta a Fonó Budai Zeneház a médiát kedden.
A néptánctáborban a táncházak egyik legkedveltebb anyagát, a világhírűvé vált vajdaszentiványit helybéli tánctanároktól sajátíthatják el az érdeklődők – írták a közleményben.

A 23 évvel ezelőtt alapított néptánctábor résztvevői az ének és a tánc mellett helybéli mesterek vezette kézműves-foglalkozásokon is részt vehetnek, valamint idén lovas foglalkozásokat is hirdetnek a szervezők – tették hozzá.

A tájékoztatás szerint a résztvevők több szinten, így kezdő, középhaladó és haladó csoportokban sajátíthatják el a vajdaszentivanyi táncot.

A népzeneoktatás élőzenei kísérettel zajlik: hegedű, brácsa, nagybőgő, harmonika és cimbalom kíséri a táncosokat Horváth Elek, a népművészet mestere vezetésével. Fellép a marosvásárhelyi Pergő Banda és a Muzsikosz zenekar is. A néptánctábor helyszíne a Zichy-kastély lesz.

Kapcsolódó cikkek