A Fehér Ház, fotó: pixabay.com

Egy elemző szerint Biden nem maradhat elnök

Egy elemző szerint Biden nem maradhat elnök

Joe Biden amerikai elnök nem alkalmas az Amerikai Egyesült Államok további vezetésére. Mike Gonzalezt, az amerikai Heritage Foundation vezető kutatóját az Alapjogokért Központ közleménye idézte.

A központ “We Win, They Lose – Amerika választ” című csütörtöki rendezvényén a közlemény szerint az elemző arra is kitért, hogy az Egyesült Államok lakosságának 86 százaléka szerint Joe Biden túlságosan idős, míg Donald Trump továbbra is birtokában van a szükséges képességeknek.

Az előrejelzések egyelőre biztatóak, Donald Trump mind a hat fontos “ütközőállamban” – amelyek közül többet nagyon kevés szavazattal vesztett el 2022-ben – jelenleg győzelemre áll – emelte ki az eseményen Mike Gonzalez.

Az Alapjogokért Központ közleménye kitér arra: a kutató úgy látja, hogy a “Trump ellehetetlenítését célzó jogi trükkök jó eséllyel sikertelenül zárulnak majd, jogi eszközökkel nem tudják megakadályozni az indulását.”

“Trump visszatérése esetén a NATO-tagállamok katonai költéseinek mértékét komolyan vennék, és nem lenne olyan amerikai hivatal vagy nagykövet, amely más államokat oktat ki”

– idézték a kutatót, aki azt is megjegyezte, hogy “olyan küldöttségek érkeznének a világ egészébe, amelyek az amerikai érdekekről tárgyalnának, nem genderkérdésekről”.

Kapcsolódó cikkek