forrás: pixabay.com

A határon túli magyarok védekezését is segíti az új adomány

Huszonhat raklap tisztító- és fertőtlenítőszert ajánlott fel a járvány elleni védekezéshez az Unilever Magyarország, amelyből a határon túli magyarokat is segíti a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT). Ezt mondta hétfőn az NHKT elnöke, Soltész Miklós.

Soltész Miklós, aki egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár is, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet dunavarsányi raktárában tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy az Unilever Magyarország részéről felajánlott tisztító- és fertőtlenítőszerek a segélyszervezeteken keresztül eljutnak a határon túli magyarokhoz is.

Hozzátette, hogy a cég kétszeresen is példát mutat: egyrészt adományaival, másrészt azzal, hogy akkor jelentette be nyírbátori gyárának bővítését, amikor úgy nézett ki, leáll a gazdaság.

Kitért arra, hogy a 26 raklapból hetet az Ökomenikus Segélyszervezet és a Katolikus Karitász Erdélybe és a Partiumba juttat el az ottani társszervezeteihez, négyet pedig a Máltai Szeretetszolgálat a Vajdaságba. A fennmaradó adományt hat karitatív szervezet fogja szociális otthonaikba szétosztani.

Kapcsolódó cikkek