illusztráció, fotó: pixabay.com

Idén is nyaraltat egyszülős és nagy családokat a Pro Filii Alapítvány

Idén is nyaraltat egyszülős és nagy családokat a Pro Filii Alapítvány

A korábbi évekhez hasonlóan idén nyáron is mintegy 3200 nehéz helyzetben élő egyszülős és nagy család nyaralhat szeptemberig a Mészáros Csoport jóvoltából. Erről tájékoztatta a cégcsoport karitatív tevékenységét koordináló Pro Filii Alapítvány szerdán a médiát.

Az alapítvány közleménye szerint az egyszülős és nagy családok tagjai a zalakarosi Hunguest Hotel Freyaban és a Balatontourist füredi és révfülöpi kempingjeinek mobil- és üdülőházaiban pihenhetnek. A július elejétől szeptemberig tartó időszakban mintegy 3200-an nyaralhatnak ötéjszakás turnusokban, félpanziós ellátással. Az üdültetés 200 millió forintos költségét a Pro Filii Alapítvány állja.

“Az alapítvány idén is együttműködési megállapodást kötött a Nagycsaládosok Országos Egyesületével (NOE) és az Egyszülős Központtal”

– írták.

A nyaralásra a két szervezet honlapján közzétett űrlap beküldésével lehet jelentkezni.

A két közhasznú szervezet jelképes, ezerforintos hozzájárulást kér családonként az üdülésért. A közleményben idézik Tóth Krisztinát, a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatóját, aki elmondta: nagy öröm nekik, hogy “a kihívásokkal teli gazdasági környezet ellenére” idén is biztosítani tudják a nyári kikapcsolódást azok számára, akiket különösen sújtanak a háború kedvezőtlen hatásai.

“Az eddigi évek tapasztalatai azt mutatják, óriási szükség van a nehéz helyzetben élő családok megsegítésére, amelyben évek óta élen járnak a magyar tulajdonú Mészáros Csoport cégei”

– írták.

“A vállalatcsoport társadalmi felelősségvállalásának jegyében éves szinten milliárdos nagyságrendben támogatja a legrászorultabbakat. Emellett idén az ukrajnai háború rendkívüli helyzetet teremtett, amelyre gyorsan kellett reagálni, így – szintén a Hunguesttel együttműködésben – mintegy 12 000 vendégéjszakát biztosítottunk a menekültek számára térítésmentesen”

– fogalmazott Tóth Krisztina, aki egyben a Pro Filii Alapítvány bíráló bizottságának elnöke is.

Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke kifejtette:

“minden szülő számára a gyermekei az elsők, rájuk gondol akkor is, amikor jó dolgok várnak rájuk, s akkor is, amikor gond terheli életüket. A Pro Filii Alapítvány által felajánlott üdülés mindkét helyzetre nagyon szép és nagylelkű választ ad.”

Nagy Anna, az Egyszülős Központ alapítója és vezetője úgy fogalmazott:

“sok egyszülős család számára a nyaralás, a pihenés csak álom (…). Ezért is rendkívül fontos, hogy azok az egyedül nevelő szülők és egyszülős gyerekek is eljuthassanak nyaralni, akik ezt saját erőből sehogy sem tudnák megoldani.”

Kapcsolódó cikkek