Új szolgáltatásokkal bővül a debreceni repülőtér

Új szolgáltatásokkal bővül a debreceni repülőtér

A debreceni repülőtér termináljának bővítése után a gasztronómiai és kereskedelmi szolgáltatások is megújultak a légi kikötőben. Erről beszélt a létesítmény igazgatója kedden, a SkyBar Debrecen bisztró és bolt bemutatóján.

Vajda János elmondta, a repülőteret üzemeltető Debrecen International Airport (DIA) Kft. a Rolling Can Kft. szakmai befektető céggel közösen, 50-50 százalék tulajdonrésszel létrehozta a bisztrókat és shopokat üzemeltető SkayBar Debrecen Kft.-t

“Az indulási oldalon a Schengen belső, illetve a Schengen külső várótermekben alakítottak ki egy-egy shopot és bisztrót, amelyek magas színvonalon elégítik ki az évről évre növekvő forgalmú repülőtér utasainak gasztronómiai és vásárlási igényeit”

– jelezte az igazgató.

“A beruházás mintegy harmincmillió forintba került, és 11 új munkahelyet teremtett a repülőtéren”

– tette hozzá.

Barcsa Lajos (Fidesz-KDNP), Debrecen gazdasági alpolgármestere arról beszélt, hogy a repülőtér utasszáma a tavalyi 360 000-ről idén 600 000-re nőhet.

Tájékoztatása szerint 14 úti célra közlekednek menetrend szerinti járatok Debrecenből, a nyári időszakban pedig charterjáratokkal bővül az utazási lehetőség. A növekvő utaslétszámhoz igazodva bővítették a terminált, amelynek további fejlesztését is tervezik – tette hozzá megjegyezve, hogy kormányzati forrásból új kifutópályát is építenek a légikikötőben.

Utóbbi azt jelenti, hogy egykor szovjet harcigépek használta 45 méter széles, elhanyagolt betoncsíkot felszedik, és a helyére korszerű kifutót építenek, miközben a repülőtér zavartalanul fog üzemelni, a jelenlegi kifutópálya használatával – részletezte.
Barcsa Lajos elmondta azt is, hogy az új kifutópálya megépítésével egy időben telepítik az egyik legkorszerűbb, ILS 3 műszeres leszállító berendezést.

Kapcsolódó cikkek