Regős Gábor: fegyelmezett költségvetésre van szükség

Regős Gábor: fegyelmezett költségvetésre van szükség

A csütörtökön bejelentett gazdaságvédelmi akcióterv kapcsán fontos, hogy továbbra is fegyelmezett maradjon a költségvetés. Ezt mondta Regős Gábor, a Századvég közgazdásza pénteken az M1 aktuális csatornán.

A közgazdász elmondta, valamekkora tartalék, illetve mozgástér van a költségvetésben, de figyelni kell arra, hogy a bejelentett adócsökkentések ne “vigyék el” a büdzsét.

Hozzátette, a 3 százalék alatti költségvetési hiány mértékét 2012 óta folyamatosan tartja a kormány. Ugyanakkor mostanra az is fontos szemponttá vált, hogy a tavalyi 2,2 százalékos hiány fokozatosan csökkenjen.

A magyar gazdaság lendületének megtartása, eredményeinek megvédése és az európai átlagos növekedést 2 százalékponttal meghaladó bővülés biztosítása érdekében fogadta el a kormány a 13 plusz 1 pontból álló gazdaságvédelmi akciótervet, ennek fő elemei az adózás egyszerűsítését, egyes adók kulcsának mérséklését, adók összevonását tartalmazzák – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter a kormányinfón csütörtökön Budapesten.

Kapcsolódó cikkek