forrás: pixabay.com

Megtanítják a gyerekeket a pénzzel bánni

Megtanítják a gyerekeket a pénzzel bánni

Pénzügyi Patrónus Programmal támogatja a gyermekotthonok jelenlegi és korábbi lakóinak pénzügyi egészségét az Erste - tájékoztatta a bank az MTI-t.

Azt írták, hogy a Pénzügyi Patrónus Program célja a nevelőotthonban élő gyermekek pénzügyi és szociális készségeinek fejlesztése a tanárok, szociális munkások képzésével, valamint az állami gondozott háttérrel rendelkező, nehéz körülmények között élő családok támogatása adósságaik rendezésében.

A program kombinálja a pénzügyi és szociális készségek fejlesztését, részben alapvető pénzügyi ismereteket ad át idén mintegy 350 gyermeknek, részben pedig egyfajta szemléletet.

Az ismeretek közé tartoznak az alapfogalmak (bankszámla, bankkártyahasználat, takarékosság, hitel, személyes költségvetés) megismerése, míg a szemléletformálás célja részben a pénzügyekkel kapcsolatos félelmek és ismerethiány oldása. A Pénzügyi Patrónus Program másik eleme azon marginalizált helyzetben lévő családok mentorálása, felkarolása pénzügyi tanácsadással és gyakorlati támogatással, ahol legalább az egyik szülő korábban gyermekotthonban nevelkedett.

Az Erste együttműködő partnerével, a Tűzcsiholó Egyesülettel közösen igyekszik segítséget nyújtani a kiútkeresésben, a hivatalos ügyek intézésében, és a vállalható törlesztési konstrukciók kialkudásában.

A program célja a családok pénzügyi know-how-ja, pénzkezelési készségeik fejlesztése, valamint az eladósodás megelőzése, illetve a meglévő tartozások kezelésének elősegítése.

“Az Erste és a Tűzcsiholó Egyesület adósságkezelő programjában jelenleg hat család vesz részt”

– tájékoztatott a pénzintézet.

Kapcsolódó cikkek