Korszerűsítik és bővítik a zalakarosi fedett fürdőt

Korszerűsítik és bővítik a zalakarosi fedett fürdőt

Zalakarosi fürdőAz új gyermekrészleg korábban már bejelentett kialakításával egy időben korszerűsítik és szolgáltatásaiban is bővítik Zalakaroson a fedett fürdőt, illetve a gasztronómiai lehetőségeket. Erről tájékoztatta a Gránit Gyógyfürdő Zrt. az MTI-t.

Burján Richárd vezérigazgató elmondta, az egységesebb, minőségi megjelenés érdekében a családi wellness szolgáltatások fejlesztésének részeként az új gyermekrészleg márciusban kezdődő építésével szinte egy időben indul a fedett fürdő korszerűsítése.

A munkálatok során felújítják a legyezőszerű épület pihenőterét, a gyógymedence környezetét és az épületrész homlokzatát, az aqua fitness kedvelőinek új medencét  alakítanak ki, illetve látványosan átalakul az éttermi rész és annak kertkapcsolata. Szintén szabadtéri kijárás is nyílik majd a régi szauna és a gőzfürdő átrendezésével, amely pihenő zóna kialakításával is együtt jár.

Az akadálymentesítéssel tervezett beruházás része egy új, tágas lépcsőház és panorámalift, amely a fedett fürdőt, a strandkertet, és a kert szintjén lévő, ugyancsak megújuló éttermet köti össze.

Különleges kültéri és beltéri szauna központot alakítanak ki a gyógycentrum területén, az élményfürdőből ide helyezik át az infraszaunát, a hagyományos finn szaunát és a gőzkabint. A pihenőtérből nyíló, eddig kihasználatlan zárt udvaron kültéri szaunát alakítanak ki egy újonnan épülő rönkházban, ahol dézsás merülő és vödrös zuhany is a felüdülést szolgálja.

A vezérigazgató beszámolt arról is, hogy a 12 hektáron elterülő strand területén, az attrakciók folyamatos bővítésével párhuzamosan szükségszerűvé vált a gasztronómia rész fejlesztése is. Az idei strandszezonban két új vendéglátó egység nyílik, ezek építését saját forrásból finanszírozzák, az üzemeltetést külső vállalkozókra bízzák.

Burján Richárd elmondta, az új gyermekrészleg kialakítása 550 millió forintos beruházással valósul meg, ehhez 330 milliós támogatást nyertek az Új Széchenyi Terv pályázatán, a fennmaradó összeget saját forrásból biztosítják. Szintén hitel nélkül valósítják meg 20 millió forintból a szauna és a fedett fürdő átalakításait, az éttermek építésére pedig az önkormányzat 50 millió forintos tőkeemelése ad fedezetet.