Kinyílt az eurázsiai piac a magyar cégek előtt

Az Eurázsiai Fejlesztési Bankkal való együttműködés révén a magyar cégeknek egyebek mellett a vízgazdálkodás, a közlekedési és információs technológia, a gyógyszer- és egészségipar, a mezőgazdasági technológiák, továbbá az élelmiszer- és járműipar területén lát befektetési lehetőséget a Pénzügyminisztérium (PM) pénteki közleménye szerint.

Varga Mihály pénzügyminiszter Andrej Belijaninovval, az Eurázsiai Fejlesztési Bank elnökével folytatott tárgyalásán a közlemény szerint azt mondta, a magyar vállalkozások szakértelmüknek és technológiájuknak köszönhetően számos területen juthatnak lehetőségekhez az eurázsiai piacokon.

A miniszter szavai szerint ugyanakkor Magyarország egyre jobb befektetési környezetet kínál a folyamatosan csökkenő közterhek, az Európai Unió legalacsonyabb társasági adója, a szakképzett munkaerő és az uniós átlag mintegy háromszorosát kitevő gazdasági növekedése révén.

A közleményben Varga Mihály kiemelte, az Eurázsiai Fejlesztési Bank komoly lehetőségeket lát a közép-kelet-európai térségben, Magyarország és az eurázsiai térség pénzügyi és kereskedelmi kapcsolatainak jó alapot ad a magyar gazdaság európai összehasonlításban is kiemelkedő teljesítménye, a folyamatosan növekvő belső fogyasztás és a 25 százalék körüli beruházási ráta. A 2006-ban alapított Eurázsiai Fejlesztési Bank legfőbb célja, hogy elősegítse a térség országainak gazdasági, pénzügyi integrációját, fenntartható gazdasági növekedését magán és állami fejlesztések hosszú lejáratú finanszírozásával.

Kapcsolódó cikkek