illusztráció, fotó: pixabay.com

Így megy a használtautó-piac

Így megy a használtautó-piac

Februárban közel 65 000 használt személygépkocsi cserélt gazdát, 4 százalékkal kevesebb, mint az előző hónapban. A DataHouse frissen közzétett előzetes adatait a JóAutók.hu használtautó-piaci portál tette közzé kedden.

A használtautó-piacon az év első két hónapjában 132 700 személyautó cserélt gazdát, ez 6 százalékkal marad el a bázis időszaki 141 200-as értéktől.

“Egy éve az újautópiacon a félvezetőhiány miatt mélypontra került a kínálat, hosszú várólisták alakultak ki, emiatt a kereslet egy része a használtautó-piacra vándorolt át”

– idézte a közlemény Halász Bertalant, a JóAutók.hu vezérigazgatóját.

Elmondta, hogy a használtautó-piacon a téli szezon elmúltával oldódni látszik a rezsiköltségek által keltett bizonytalanság, a vásárlók ismét nagyobb számban mernek tartós cikkekre is költeni.
Az idei évi kilátások összességében pozitívak: az év végi mélypontról fokozatosan kapaszkodik vissza a használtimport, és a chiphiány enyhülésével párhuzamosan fokozatos normalizálódás várható az újautó-piacon is – fűzte hozzá.

A Datahouse adatai szerint a forgalomba helyezett új autók száma az év első két hónapjában 18 062 darab volt, ami éves összehasonlításban 3 százalékos emelkedés.

Kapcsolódó cikkek