Ezzel számolnak a magyar repülőtéren

Ezzel számolnak a magyar repülőtéren

Az utasforgalom 2022 végére, 2023 elejére érheti el a koronavírus-járvány előtti volument. Erről beszélt a Budapest Airport kommunikációs vezetője pénteken az M1 aktuális csatornán.

Valentinyi Katalin közölte, a korábbi hónapokhoz képest a május már kedvezőbben alakult, egész hónapban 22 ezer utasuk volt, ami a tavaly májusi 1,5 millió utashoz képest 98 százalékos visszaesés.

“Januárban 153 úti cél volt elérhető Budapestről, ez áprilisban két-három városra szűkült és jelenleg mintegy 20 városba lehet utazni. Júniusban is több, jellemzően európai fővárosba indulnak újra járatok, és júliusra várják az Öböl-menti légitársaságok és a kínai járatok újraindulását”

– tette hozzá.

Valentinyi Katalin tájékoztatása szerint a járvány előtt, a tavalyi 16 millió után idénre 17 milliós utasforgalmat vártak, most ennek a felével, 8-9 millió utassal számolnak az idei évre.

“Az utasforgalom járvány előtti volumenét várakozásaik szerint 2022 végén, 2023 elején érik majd el”

– emelte ki.

Az egészségbiztonság miatt bevezetett reptéri szabályokról közölte: azt kérték, hogy az utasok egyedül lépjenek be a terminálépületbe és az online check in, illetve az önkiszolgáló poggyászfeladó-rendszer használatára is kérték őket.

“A reptéren rendszeres a fertőtlenítés, a fertőtlenítő takarítás, a munkatársak maszkot viselnek, kézfertőtlenítőket helyeztek ki, azokat folyamatosan újratöltik és csak minden második székre lehet leülni a terminálokon”

– sorolta.

Kapcsolódó cikkek