Csaltak a pékségben?

Csaltak a pékségben?

pékségCsalás miatt eljárás indult egy Nógrád megyei pékséghálózat vezetői ellen, mert kiderült, hogy azok két könyvelést vezettek és a jövedelem jelentős részét nem könyvelték le.

Kovács Dorina, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferens elmondta, adóellenőrök, pénzügyi nyomozók és pénzügyőrök közösen ellenőrizték a pékséghálózatot. Mint kiderült, a cég egyik számítógépén párhuzamosan két könyvelést vezettek, egy valós és egy fiktív tartalmút; a tényleges áruforgalmat egy kis füzetben vezették, és az itt talált adatok is igazolják, hogy az üzlethálózat vezetői a jövedelem jelentős részét nem könyvelték le – tette hozzá.

A sajtóreferens tájékoztatása szerint több jövedéki szabálytalanságot is tapasztaltak az üzletekben, így összesen mintegy hétszázezer forint értékű alkohol- és dohányterméket foglaltak le. Az adóellenőrök próbavásárlást végeztek, ellenőrizték az áruk eredetét és a foglalkoztatás feltételeit is. A revízió még nem zárult le. A pénzügyi nyomozók költségvetési csalás bűncselekmény miatt eljárást indítottak, a társaság jövedéki és adóbírságra is számíthat.

Kapcsolódó cikkek