fotó: pixabay.com

Több pénzt fizettek be az OTP Nyugdíjpénztárba

Több pénzt fizettek be az OTP Nyugdíjpénztárba

Tavaly minden korábbinál nagyobb összegű egyéni befizetés érkezett, az OTP Nyugdíjpénztár 231 000 tagja összesen 17,5 milliárd forintot tett félre a nyugdíjas évekre, ami 6,1 százalékos bővülés az előző évi 16,5 milliárd forinthoz képest. Az egyéni befizetések már több mint 77 százalékot tettek ki a pénztárhoz érkező összes befizetésből. Erről tájékoztatta nyugdíjpénztár szerdán a médiát.
Az OTP Nyugdíjpénztárhoz érkező munkáltatói befizetések összege viszont az év során mintegy 24 százalékkal csökkent, 7 milliárd forintról 5,3 milliárdra.

Anyugdíjpénztár taglétszáma több mint 12 ezer új belépővel emelkedett a 2019-es évben. A vidéki öngondoskodók száma is nőtt kismértékben, az újonnan öngondoskodók azonban jellemzően Budapest és Pest megyében élnek. Az első félévben az új belépők 63 százaléka kötött szerződést a fővároson és Pest megyén kívül, a másodikban 65 százalékra emelkedett ez az arány. A főváros és Pest megye után Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében voltak a legnagyobb számban a jelentkezők.

Kapcsolódó cikkek