illuszráció, fotó: pixabay.com

Milliárdokat fektetnek be Nagytarcsán

Milliárdokat fektetnek be Nagytarcsán

A Promatech Célgépgyártó Kft. 1,952 milliárd forintos zöldmezős beruházással 3800 négyzetméteres csarnokot épít nagytarcsai telephelyén; a fele-fele arányban saját és uniós forrásból megvalósuló beruházás részeként új, automatizált fémmegmunkáló gépeket vásárolnak és napelemeket telepítenek. Ezt közölte a társaság.
A fejlesztéshez a Pest megyei társaság 975,66 millió forint vissza nem térintendő uniós forrást nyert el.

A pályázat részeként két automatizált fémmegmunkáló állomást telepítenek a gyártócsarnokba. A munkaeszközök biztosítják a közepes és nagy sorozatú forgácsolt fém és műanyag alkatrészek teljesen automatikus gyártását, jelentősen növelve a hatékonyságot és kapacitást. A telephelyen egy 50 kilowatt teljesítményű napelemes rendszert építenek ki, amelytől az energiaköltség csökkentését várják.

A beruházás 2023 augusztus végére zárulhat.

A 2010-ben alapított társaság fő profilja az ipari automatizálás, a robottechnológia, a gyártás-optimalizáció, valamint egyedi célgépek tervezése. A cég nettó árbevétele 2021-ben 2,048 milliárd forintra emelkedett az előző évi 1,507 milliárdról, az üzemi eredmény 141,345 millió forintról 308,579 millióra növekedett ugyanebben az időszakban.

Kapcsolódó cikkek