A Wellness-szállodáknak megy a legjobban és a hosszú hétvégéken

A Wellness-szállodáknak megy a legjobban és a hosszú hétvégéken

A Szállodák és Éttermek Szövetségének vezetője szerint Európa marad a magyar turizmus fő küldő piaca; bár az elmúlt időszakban jelentősen nőtt az Indiából, Kínából érkező turisták, és az eltöltött vendégéjszakáik száma is, a külföldiek 80 százaléka még mindig Európából érkezik Magyarországra.

Niklai Ákos az M1 aktuális csatornán vasárnap azt mondta, Budapesten augusztusban a szállodai foglaltság Európában a második legjobb volt, ugyanakkor a vidéki turizmus nem teljesít ilyen jól, mert elmaradnak az orosz és ukrán vendégek. Ebben közrejátszik az is, hogy az állam sem hirdeti eléggé a vidéki célpontokat – tette hozzá.

A vezető szerint vidéken elsősorban a hosszú hétvégéken van jó forgalom, és akkor is a wellness-szállodákat részesítik előnyben az emberek. Megjegyezte, hogy az utóbbi időben a hagyományok nem kaptak elég hangsúlyt a turizmus fejlesztésében. “Azt mondjuk, mi már nem a csikós és a gulyás országa vagyunk, de vannak olyan nemzeti hagyományaink, amelyekre továbbra is érdemes lenne építeni” – fogalmazott Niklai Ákos.