A Magyar Postától vásárolt a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt.

A Magyar Postától vásárolt a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt.

A BIF részesedést szerzett a budapesti Üllői út 114-116. szám alatt található épületegyüttesben.

A BIF a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden jelentette be, hogy május 5-én ingatlan adásvételi szerződést kötött a Magyar Posta Zrt.-vel az Üllői út 114-116. szám alatt lévő ingatlan 511/1000 tulajdoni hányadának megvásárlásáról. A közlemény szerint a társaság a sikeres tranzakcióval közel 13 ezer négyzetméter hasznosítható területet szerez meg, a tranzakció zárásának várható időpontja május 20.

A Magyar Posta tavaly nyáron hirdette meg eladásra az Üllői út 114-116. szám alatt található épületegyüttesét. A felújításra szoruló hat épületegység közül négy, a teljes ingatlan területének 59 százaléka volt az állami cég tulajdonában, a fennmaradó részt a BIF birtokolta, amely elővásárlási joggal rendelkezett.

A Világgazdaság akkori információi szerint két változatban, illetve méretben, 1,6 vagy 1,2 milliárd forintért kínálták eladásra az ingatlant, a hirdetményben feltételként szerepelt az ott működő 100-as posta helyiségeinek visszabérlése három évre.

A BIF 2019-ben 5,288 milliárd forint árbevétel mellett 2,276 milliárd forint adózott eredményt ért el a konszolidált, nemzetközi számviteli elvek (IFRS) alapján készült pénzügyi kimutatások szerint. A társaság 2019-re részvényenként 10 forint – összesen 2,56 milliárd forint – osztalékot fizet.

A BIF szabályozott ingatlanbefektetési társaság, saját tulajdonú ingatlanjainak bérbeadás útján történő hasznosításával foglalkozik. A társaság részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. A részvények a keddi kereskedést 308 forinton zárták, ami megegyezik az előző záróárral. Az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb ára 325 forint, a legalacsonyabb 256 forint volt.

Kapcsolódó cikkek