Korrekcióra számítanak

Korrekcióra számítanak

Alacsonyabb forgalom mellett folytatódhat a negatív hangulat csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint. 

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzőjének kommentárja szerint az elmúlt napokban tovább folytatódott a korrekció a magyar piacon, a kereskedés délelőtt valószínűleg alacsonyabb forgalommal indulhat. Ugyanakkor a kereskedés záró szakaszában nagyobb forgalomra számítanak a péntektől érvényes MSCI index átsúlyozásai miatt.

Kiss Nicholas, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője közölte: a magyar részvényindex korrekciós fázisban van, a héten uralkodó rossz hangulat kitarthat, alacsonyabb forgalommal indulhat a kereskedés. A vezető részvények közül az OTP és a Mol tovább csökkenhet, a Richter és a Magyar Telekom esetében pedig oldalazásra számít.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 422,92 pontos, 1,08 százalékos csökkenéssel, 38 819,26 ponton zárt szerdán. A Mol 38 forinttal, 1,22 százalékkal 3083 forintra csökkent, 1,7 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 140 forinttal, 1,38 százalékkal 10 000 forintra esett, forgalmuk 5,0 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 467 forintot ért, forgalma 156,7 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 90 forinttal, 1,29 százalékkal 6900 forintra gyengült, a részvények forgalma 1,5 milliárd forintot ért el.