Erősödött Ázsia

Erősödött Ázsia

Erősödéssel zárták a csütörtöki kereskedést a legfontosabb ázsiai részvénypiacok, a japán részvénypiac négyheti csúcson végzett.

Tokióban a 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 1,1 százalékkal, 9055,20 ponton zárt. Az átfogóbb Topix szintén 1,1 százalékkal erősödött, 751,42 ponton végzett. A tokiói parketten lendítettek a befektetői optimizmuson azok a várakozások, hogy a japán jegybank hamarosan újabb mennyiségi enyhítést jelenthet be. A várakozások azonban gyengítették a japán fizetőeszközt: a csütörtöki kereskedésben a jen négyhavi mélypontra süllyedt a dollárral szemben.

Szöulban a Kospi 0,55 százalékos napi erősödéssel, 1924,50 ponton végzett. A kereskedők megelégedéssel nyugtázták, hogy a világ ötödik legnagyobb autógyártója, a Hyundai a várakozásoknál jobb harmadik negyedévi eredményeket jelentett. A Hyundai papírjai 3,9 százalékkal, a Samsung Electronics 1,7 százalékkal drágultak csütörtökön.

Kínában a Shanghai Composite mutató 0,34 százalékos csökkenéssel állt a kereskedés vége előtt nem sokkal. A hongkongi HSI nem változott, 21.753 ponton állt közép-európai idő szerint fél nyolc körül. Ugyanekkor Mumbaiban a Sensitive mutató 0,28 százalékos napi erősödéssel, 18.761,82 ponton állt.