illusztráció

Új vezetője van a veszprémi Continentalnak

Új vezetője van a veszprémi Continentalnak

Dapsy Zoltán lesz a veszprémi Continental autóipari gyár új ügyvezetője április 1-jétől. Ezt közölte a cég.
Dapsy Zoltán 2003-ban kezdte el a munkát a Continental budapesti gyárában minőségbiztosítási vezetőként, majd a nagyszebeni üzemben dolgozott ugyanebben a munkakörben 2015 és 2017 között, 2018 óta pedig a budapesti gyár fékvezérlő elektronikákat gyártó egységének vezetője.

A veszprémi Continental a világ szinte valamennyi autógyártója részére állít elő különböző szenzorokat gépjármű menetbiztonsági rendszerekhez, akkumulátorokhoz, kormányzáshoz és a menetkényelem növeléséhez. 2020-ban fejlesztették a gyár járműdinamikai tesztpályáját az autóiparban megjelent innovációkhoz alakítva, ezzel párhuzamosan gyártásdigitalizációval korszerűsítették a munkafolyamatokat.

A Continental vállalat 30 éve van jelen Magyarországon, 10 helyszínen, hét gyára és 3 irodája van, amelyekben közel 8000 munkavállalót foglalkoztat.

A cég az elmúlt évtizedben több mint 500 millió euró (mintegy 180 milliárd forint) értékben végzett befektetést Magyarországon. A veszprémi gyár tavaly az év beszállítója díjat, közösségi és társadalmi tevékenységéért felelős foglalkoztató arany minősítést, a munkahelyi közösség formálásáért családbarát munkahely és véradóbarát munkahely elismerést kapott – közölte Hornyacsek Zoltán, a vállalat kommunikációs vezetője.

A Continental veszprémi, valamint két budapesti gyárának árbevétele összesen 276 milliárd forint volt 2020-ban.

A cég anyavállalata, a DAX-on jegyzett Continental 2021-ben 33,8 milliárd euró konszolidált árbevételt ért el, 6 százalékkal többet, mint a előző évben. A világszerte mintegy 190 ezer embert foglalkoztató vállalatcsoport nettó nyeresége 1,5 milliárd euró volt, a 2020-as 962 millió eruós veszteség után. A Continental tavaly globálisan 2,6 milliárd eurót fordított kutatás-fejlesztésre.

Kapcsolódó cikkek