Magánszállások fejlesztéseit támogatták Hévízen

Magánszállások fejlesztéseit támogatták Hévízen

Harmadszor hirdetett minőségfejlesztési pályázatot magánszállások tulajdonosainak Hévíz önkormányzata és turisztikai szervezete; két év alatt mintegy 50 százalékkal bővült a kiadó szobák vendégforgalma. Erről tájékoztatta a Hévíz TDM Egyesület kedden az MTI-t.

Az idei minőségfejlesztési pályázat keretében 110 nyertes összesen csaknem 13,5 millió forintot használt fel az önkormányzat által nyújtott 16 milliós keretösszegből. A megvásárolt televíziók, konyhai felszerelések, kerti bútorok, illetve más fejlesztések, felújítások hozzájárultak a szolgáltatások minőségének emeléséhez, a vendégek komfortérzetének növeléséhez. A pályázat kötelező elemeként a Koronás Minősítést is meg kellett szereznie a jelentkezőknek, s miután a minősítés költsége elszámolható a pályázatban, így az plusz anyagi terhet sem jelentett számukra.

A hévízi turisztikai szervezet összesítése szerint a minőségfejlesztési pályázat elérte a célját, a magánszállásadók egyre nagyobb számban pályáztak, az elnyert támogatások összege is folyamatosan emelkedett. Az első évben összesen 8,3 millió forintra benyújtott pályázatok értéke mára 61 százalékkal nőtt. A fejlődés a vendégforgalmi adatokban is megjelenik, magánszállás kategóriában 2016-ban 22 százalékos, 2017-ben 23,4 százalékos volt a bővülés, a tendencia pedig idén is folytatódik. Mindennek hatására a 2015-ben regisztrált 99,7 ezer vendégéjszaka után 2017-ben már 150,3 ezer vendégéjszakát értek el a hévízi magánszálláshelyek.