Környezetkímélő technológiák Bátonyterenyén

Környezetkímélő technológiák Bátonyterenyén

Környezetkímélő technológiát alkalmaz új gépek beszerzése révén a bátonyterenyei fröccsöntő szerszámokat és gépeket gyártó Besser Hungária Kft., a 310 millió forintos fejlesztést 156 millió forint vissza nem térítendő támogatással segítette az Új Széchenyi Terv.

A cég közleménye szerint a projekt keretében két elektromos, valamint kilenc alacsony energiafogyasztású, hőre lágyuló műanyag fröccsöntő gépet szereztek be.

A korszerű gépek kiváltják a 600-700 liter hidraulika olaj felhasználásával működő gépeket, és emellett mintegy 20 százalékkal kevesebb elektromos energia felhasználását teszik szükségessé – írják.

Kitérnek arra is: az egyre szigorúbb vevői követelmények szükségessé tették a mérőeszköz park bővítését, ezért a projekt keretében beszereztek egy úgynevezett fehér fényes szkennert. Az új géppel közel 2 ezer alkatrész egyedi mérését tudják kiváltani.

A Nógrád megyei városban 1998 óta működő gyár a település legnagyobb munkaadója, 127 embert foglalkoztat. A vállalkozás jelenleg két termelési egységben, 14 ezer négyzetméteres fedett csarnokban működik. A társaság 2001-től az ISO 9001:2000-es szabvány szerint dolgozik.

A Besser Hungária Kft. technikai, logisztikai és fejlesztési együttműködésben áll az olaszországi OMS és Besser Tts. cégekkel.