Gyártóközpont épül a szatmári Fehérgyarmaton

Gyártóközpont épül a szatmári Fehérgyarmaton

Termelő vállalkozások befogadására alkalmas ipari létesítmény épül a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fehérgyarmaton, a 950 millió forint értékű beruházás nagyobb részét uniós forrásból finanszírozza a kisváros. Ezt közölte az önkormányzat a település honlapján szerdán.

A 4500 négyzetméter alapterületű, zöldmezős beruházásban megvalósuló gyártóközpontban üzemcsarnokot, raktárakat, valamint irodákat és szociális helyiségeket építenek fel, illetve kialakítják a szükséges út- és közmű-infrastruktúrát is.

A létesítményt várhatóan az önkormányzat adja majd ki a vállalkozásoknak.

Péter Csaba polgármester a megyei napilapnak azt mondta, több termelő tevékenységet folytató vállalat jelezte, hogy a fejlesztés elkészülése után Fehérgyarmatra helyezi át a gyártókapacitását.
A gyártóközpont két céget tud fogadni, de eddig három vállalkozás, egy gépszereléssel, egy fröccsöntéssel és egy szivattyúk gyártásával foglalkozó társaság jelezte betelepülési szándékát.

“A döntést a város képviselő-testülete hozza majd meg”

– tette hozzá a polgármester.

A mintegy 950 millió forint értékű projekt a Terület és Településfejlesztési Operatív Program 894 millió forintos támogatásával valósul meg, a fennmaradó mintegy 50 millió forintot az önkormányzat saját erőből finanszírozza. Az új üzemközpontot várhatóan 2019 augusztusában adják majd át.

Kapcsolódó cikkek