illusztráció

Új munkahelyeket teremtenek Gödön

Új munkahelyeket teremtenek Gödön

Gödön, ahol a kormány az első gazdasági övezetet kijelöli, a Samsung gyár 1600 embernek ad munkát, de hamarosan fejlesztik az üzemet, további 2700 embert vesznek fel, így 4300-ra nőhet a ott foglalkoztatottak száma. Erről beszélt Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Hozzátette, hogy a rendelet értelmében a kijelölt gazdasági övezetből származó adóbevételeket elsősorban a terület környékére kell költeni, így a Gödön, Csomádon és a Dunakeszin élők érdekeit is figyelembe kell venni. A kérdés arról szól, hogy ezt az összeget ki fogja elkölteni, a városvezetés vagy a “nagyobb kitekintéssel rendelkező” megye, vagyis komplexen kell kezelni ezt a kérdést- jegyezte meg.

Arról is beszélt, hogy amikor Magyarországon ezrek veszítik el a munkájukat a járvány miatt, nagyon fontos, hogy azokat a helyeket a kormány megpróbálja megerősíteni, ahol új munkahelyek jönnek létre.

“Erről szól a kormány gazdaságvédelmi akcióterve, amely a nemzetgazdaság 18-20 százalékát megmozgatja”

– hangsúlyozta.

A Samsung-gyár fejlesztése 400-500 milliárd forintba kerül, ezzel ez az egyik legnagyobb fejlesztés az országban.

“A beruházás egyben technológiai váltást is jelent, hiszen elektromos autókhoz gyártanak akkumulátorokat az üzemben”

– ismertette.

Kérdésre elmondta azt is, a különleges gazdasági övezetek létrehozása egy lehetőség, amivel a kormány segíteni tud azokon a területeken, ahol munkahelyteremtés zajlik.

“Ez egy gazdaságvédelmi lépés”

– hangsúlyozta, majd hozzátette, egyelőre egy ilyen övezet van, de a lehetőség nyitva áll, hogy továbbiak jöjjenek létre.

Az államtitkár az M1 aktuális csatorna műsorában elmondta azt is, egyéni politikai érdekek sem írhatják felül a munkahelyteremtés fontosságát.

Hozzátette, hogy Gödön jelenleg kaotikus politikai viszonyok vannak, hiszen az ellenzéki polgármester – korrupció vádjával – feljelentette a két alpolgármestert, és viszont.

“Ez nem kedvez a munkahelyteremtésnek, és 4600 ember megélhetése nem kerülhet veszélybe emiatt”

– fogalmazott Tuzson Bence.

Kapcsolódó cikkek