Ez lesz a legnagyobb bevásárlóközpont

Ez lesz a legnagyobb bevásárlóközpont

shoppingMárciusra elkészül az Örs vezér terén a 20 ezer négyzetméteres Árkád 2 bevásárlóközpont, jövő szeptemberre pedig megújul a 2002-ben átadott Árkád 1, így ezek együttesen a 68 ezer négyzetméteres bérbe adható kereskedelmi területtel az ország legnagyobb bevásárlóközpontjává válnak. Ezt mondta Knut Volquardsen projektigazgató, sajtótájékoztatón pénteken Budapesten.

Az ECE Projektmenedzsment Budapest Kft. fejlesztésében megvalósuló beruházás teljes költsége 80 millió euró, a fejlesztés 400-500 új munkahelyet teremt – tette hozzá Gyalay-Korpos Gyula, a fejlesztő ügyvezető igazgatója.
    
A fejlesztő területfejlesztési szerződést kötött a beruházásnak helyet adó X. kerülettel. Ebben – egyebek mellett – kerékpárút, és kerékpártárolók építését vállalta magára, és 200 környékbeli lakónak kedvezményes parkolóhelyet ad éjszakára az Árkádban. A fejlesztéssel 1.620 autónak jut hely a bevásárlóközpontban, amelyet a forgalomhoz mérten megfelelőnek nevezett Gyalay-Korpos Gyula.
    
Turi Tamás bérbeadási igazgató elmondta, hogy az új épületrészbe költözik át az Interspar, a Hervis, a Libri, a Marionnaud, a Vodafone, és  kétszeresére bővül a Deichmann.
    
Az MTI kérdésére, hogy milyen a telítettsége az Árkád 1-nek és az Árkád 2-nek, az igazgató azt válaszolta, hogy magasabb, mint a tavaszi alapkőletételnél kommunikált 60 százalék, de pontosabb adat az átköltözés, és a felújítás miatt nem adható. Az Árkáddal szembeni telken 400 férőhelyes P+R parkoló épül a kerület fejlesztésében – erről Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere beszélt a tájékoztatón.
    
Az ECE 1965 óta foglalkozik bevásárlóközpontok fejlesztésével, tervezésével, megvalósításával, bérbeadásával és üzemeltetésével. Jelenleg a 16 országban üzemeltetett 183 bevásárlóközpont révén piacvezető az európai bevásárlóközpont-piacon. A 17.500 kiskereskedelmi bérlője – összesen mintegy hatmillió négyzetméter kereskedelmi területen – közel 19 milliárd eurós forgalmat bonyolít le évente. Magyarországon az ECE öt bevásárlóközpontot üzemeltet – Budapesten (2002), Pécsen (2004), Győrben (2006), Debrecenben (2008) és Szegeden (2011).

Kapcsolódó cikkek