Megtérülő megtakarítások

Megtérülő megtakarítások

pénz és ember

Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatójának elmondása szerint a bank piaci részesedése továbbra is stabilan, húsz százalék körül mozog, és ezzel az alapkezelő a hazai befektetési piac második legnagyobb szereplője. Az idén pedig arra számítanak, hogy az adóváltozások eredményeként a megtakarítások, ezzel együtt a befektetési alap piaca tovább növekszik.

A K&H Alapkezelő 2010-ben összesen harminc új befektetési alapot kínált, amelyek közül a háromszor fizetők bizonyultak a legnépszerűbbnek. A huszonkét lejáró alap közül a K&H prémium nagyesélyesek tőkevédett alap teljesített legjobban, amely 33,85 százalékos hozamot ért el a kétéves futamidő alatt. Az elmúlt másfél évben tapasztalt egyre alacsonyabb betéti kamatok hatására a hazai befektetők elmozdultak a magasabb hozamot ígérő alternatív megtakarítási formák irányába, és jelentősen megugrott a befektetési alapok népszerűsége a betétekkel szemben.

A pénzintézet tájékoztatása szerint az idei kínálatnak továbbra is meghatározó része lesz a tőke és hozamvédett alapok kibocsátása, és nagyobb figyelmet kaphatnak az árfolyamvédelemmel és aktív portfólió menedzsmenttel rendelkező nyíltvégű, új generációs CPPI alapok. A piacra kerülő termékeket befolyásolhatja majd, hogy mit tartalmaz majd az EU által szorgalmazott, és tavasszal parlament elé kerülő befektetési alaptörvény.