fotó: pixabay.com

Segítenek a fiataloknak vállalkozóvá válni

A Közép-Dunántúli régióban elindult a fiatalok vállalkozóvá válását támogató Vállalkozz Velünk! projekt. Ezt közölte a Miniszterelnökség csütörtökön.

A 627,2 millió forint támogatási keretösszegű projekt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban valósul meg a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft., az Enterprise Hungary Nonprofit Kft., valamint az Ifjúsági Vállalkozásélénkítő Egyesület közreműködésével.

A program fő célcsoportja a 18-25 év közötti fiatalok, akik sem oktatásban, sem képzésben nem vesznek részt és nem is dolgoznak, vagy azok a 25-30 év közötti fiatalok, akik a programba bevonáskor a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálatnál (NFSZ) regisztrált álláskeresők, valamint a 30. életévét már betöltött, az NFSZ-nél regisztrált álláskeresők.

A képzést eredményesen elvégző, jóváhagyott üzleti tervvel rendelkező, vállalkozásukat megalapító fiatalok maximum 4 573 800 forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak induló vállalkozásuk költségeinek támogatására, amelyet a Magyar Államkincstár nyújt. A projektben, amely előreláthatóan 2021. december 31-én zárul, várhatóan 837 vállalkozás alakul majd meg a régióban. A programról bővebb információ ide kattinva olvasható.

 

Kapcsolódó cikkek