illusztráció, fotó: pixabay.com

Nyolcvan férőhelyes munkásszállás épült Újszentivánon

Nyolcvan férőhelyes munkásszállás épült Újszentivánon

Az állami támogatással, 371 millió forintból megvalósult beruházást szerdán adták át a Csongrád megyei községben.

Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár az ünnepségen azt mondta, az elmúlt időszakban tizenöt megyében és a fővárosban 8,2 milliárd forintos állami támogatással 21 munkásszállás épült, melyek összesen 3126 dolgozónak biztosítanak lakhatást.

“A több fordulóban meghirdetett pályázatokon előbb önkormányzatok, később önkormányzati cégek és társulások, majd más vállalkozások is igényelhettek támogatást meglévő ingatlanok rekonstrukciójára vagy zöldmezős beruházásra, munkásszálló kialakítására”

– közölte az államtitkár.

“A vállalkozások előbb saját dolgozóik elhelyezésére szolgáló ingatlanok építéséhez kaptak segítséget, majd az adott térségben tevékenykedő más cégekkel együttműködve is belefoghattak ilyen beruházásba”

– tudatta Bodó Sándor, majd hozzátette, jelenleg is benyújtható pályázat munkásszállás kialakítására, a felhívás iránt óriási az érdeklődés.

Juhász Tünde kormánymegbízott kifejtette, az újszentiváni önkormányzat a szerb és a román határ, valamint a nagyvárosok, Szeged és Makó közelségét kihasználva fogott bele a munkásszállás kialakításába.

“A négy húszfős, egyenként három lakóegységet magában foglaló, 200 négyzetméteres ingatlan kialakítása 371 millió forintba került, a költségekből 222,8 millió forintot fedezett állami támogatás”

– közölte a kormánymegbízott.

Putnik Lázár (független) polgármester hangsúlyozta, a kétezer lakosú községben folyamatosan nő a vállalkozások száma. A településen gyakorlatilag megszűnt a munkanélküliség, a Vajdaságból többen is naponta érkeznek dolgozni Újszentivánra a jelenleg reggel 7 és 19 óra között működő tiszaszigeti határátkelőhelyen keresztül. A polgármester bízik benne, az átkelő rövidesen folyamatos nyitvatartású lesz.

Kapcsolódó cikkek