csomagok, forrás: pixabay.com

Nagyon tetszik Magyarország a Packetának

Nagyon tetszik Magyarország a Packetának

A Packeta nemzetközi logisztikai szolgáltató cég bővülési lehetőséget lát a magyar piacon; a fixponti csomagszállítás - csomagpontok és csomagautomaták - további fejlesztésével szeretnének az e-kereskedelem számára megfelelő ár-érték arányú logisztikai megoldást adni. Ezt közölte a Packeta Hungary Kft.

A GKID piackutató reprezentatív felmérése alapján a Packeta a fixponti kiszállításban 14,82 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik Magyarországon, amivel a 4. helyen áll. Erről tájékoztatta a cég a médiát. Tavaly a Packeta megközelítően 4,5 millió csomagot kezelt, árbevétele pedig meghaladta az 5,3 milliárd forintot, 88,6 százalékkal nőtt egy év alatt.

Magyarországon további befektetéseket terveznek, 2023-ban szeretnék hálózatukat tovább bővíteni, 3000 fölé növelni átvevőhelyeik, csomagautomatáik számát a jelenlegi 2000 felettiről.

A Packeta Magyarországon 130 munkatársat foglalkoztat, a cégnél folyamatos létszámbővítés várható a csomagszámok növekedésével arányosan. A Packeta Group 2010-ben Csehországból indult, digitális, e-kereskedelmi platformon alapuló, logisztikai szolgáltatásokat kínáló, nemzetközi cégcsoport. A cégcsoport átvevőhely hálózata mára meghaladja a tízezret, ezen kívül több mint 92 000 partneri átvevőhellyel rendelkezik, és 32 000-nél is több webáruházzal működik együtt.

A Packeta Hungary Kft. 2019 óta szolgálja ki a magyarországi webáruházakat, 2021 óta kínál dedikált szolgáltatást magánszemélyeknek.

A Z-Pont átvevőhelyek és Z-BOX csomagautomaták száma 2000 felett van, amit 7 regionális depón keresztül szolgálnak ki.

Kapcsolódó cikkek