Ez Magyarország legjobb üzleti esélye

Ez Magyarország legjobb üzleti esélye

Tapsoló üzletemberek

A Morgan Stanley bankcsoport londoni befektetési és elemző részleg rendszeresen összeállított átfogó felzárkózó térségi prognózisok legújabb, hétfői kiadása szerint a magyar kormánytól beterjesztett költségvetési intézkedések jó eséllyel fenntartható pályára állítják a hazai össztermékhez mért államadósság-rátát, és ezzel elkerülhető lesz a magyar adósosztályzatok további leminősítése.

Morgan Stanley bankcsoport logója

Végrehajtási kockázatok vannak ugyan, de a Morgan Stanley londoni elemzői a hétfői helyzetértékelésben megerősítik azt a már korábban is hangoztatott véleményüket,  hogy a reformcsomag akár nem teljes körű végrehajtás esetén is jelentős eredményeket hoz az adósság-fenntarthatóság javításában. A ház szerint, feltételezve, hogy a magyar gazdaságban érvényesülő negatív kibocsátási rés kissé szűkül, a konszolidációs csomag hatvan százalékának végrehajtása is már stabilizálná a GDP-arányos adósságrátát, még konzervatív növekedési előrejelzések mellett is.

A Morgan Stanley elemzői összességében megállapítják, hogy Magyarország fordulóponthoz érkezett, és hosszú ideje most kínálkozik a legjobb esély a fenntarthatóbb makrokörnyezet kialakítására és a hosszú távú szerkezeti gyengeségek kezelésére.