Bizonytalan nyitásra számítanak az elemzők szeptember 18-án

Bizonytalan nyitásra számítanak az elemzők szeptember 18-án

A kedvezőtlen nemzetközi hangulat miatt bizonytalan nyitásra számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) kedden az MTI-nek nyilatkozó elemzők.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta, ismét fellángolt az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi háború, amit vegyesen fogadtak az ázsiai piacok, a határidős indexek is enyhe mínusz mutatnak.

A BUX globálisan is alulteljesített hétfőn, a hazai részvényindexet főként az OTP és a Mol húzta le. A szakértő kedden bizonytalan nyitást vár. Úgy véli, a piacok a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának délutáni kamatdöntő ülésére, illetve az inflációs jelentésre figyelnek. 

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője nem számít érdemi pozitív elmozdulásra kedden délelőtt, mert a nemzetközi befektetői hangulat sem kifejezetten kedvező. Az MTI-hez eljuttatott kommentárjában kifejtette, a vezető részvények közül az OTP továbbra is a 9600-10 600 forintos széles tartományban mozoghat, de hétfőn fontos támasz sérült meg, így a sáv alja felé veheti az irányt. A Mol kilátásai semlegesek, technikai képe kedvezőnek mondható, de jelenleg nincs vételi erő a papírban.

A Richter jegyzése a hétfői kereskedésben érintette az 5000 forintos szintet, ami fontos támaszként funkcionál, erre érdemes figyelni a következő napokban. A Magyar Telekom árfolyama a 400 forintos támasz felé közelíthet, ott érdemes majd vételi lehetőségeket keresni. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 449,27 pontos, 1,24 százalékos csökkenéssel, 35 819,90 ponton zárt hétfőn, a részvénypiac forgalma 9,1 milliárd forint volt. A Mol árfolyama 44 forinttal, 1,52 százalékkal 2846 forintra csökkent, 1,6 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 205 forinttal, 2,03 százalékkal 9895 forintra esett, forgalmuk 5,8 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom 4 forinttal, 0,99 százalékkal 409 forintra erősödött, forgalma 125,2 millió forint volt. A Richter-papírok 5 forinttal, 0,10 százalékkal 5050 forintra gyengültek, forgalmuk 1,2 milliárd forintot ért el.