A kormány az Audi-beruházást, az Audi a magyar focit támogatja

A kormány az Audi-beruházást, az Audi a magyar focit támogatja

audi-Győr

A beruházás közvetve tizenötezer, közvetlenül ezernyolcszáz munkahelyet hoz létre. Az Audi pedig a magyar focit támogatja, méghozzá kiemelt figyelemmel. Tegnap az Audi Hungaria 2014-ig szóló szponzori szerződést kötött a Győri ETO FC-vel. A megállapodás a 2011/12-es idénytől lép életbe.

A csütörtöki hivatalos bejelentésen, amelyen részt vett Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója, Tarsoly Csaba, a klub elnöke és Borkai Zsolt, Győr polgármestere, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke is a szerződés anyagi részletiről nem nyilatkoztak. De korábbi sajtóhírek szerint a cég évi háromszázötven millió forinttal támogatja a labdarúgóklubot.

“Az Audi gáláns, nagyvonalú ajánlatot tett – fogalmazott Tarsoly Csaba. – A jelenlegi szerződéssel az első csapat mellett az utánpótlás is jelentős anyagi segítséget kap. Természetesen idővel szeretnénk bajnokok lenni az első osztályban és helyt akarunk állni a nemzetközi porondon is.”

Borkai Zsolt szerint két sikeres terület – a gazdaság és a sport – találkozott ezzel a szerződéssel. Hozzátette, biztos abban, hogy labdarúgásban is újra jó eredményeknek örülhetnek majd a győriek. Az anyagi segítség mellett a cég egy húsz gépkocsiból álló flottát bocsát a klub rendelkezésére. Az Audi már jó ideje szponzorálja a győri sportot, 2006 óta a magyar bajnok női kézilabdacsapat névadó szponzora. Csütörtökön az ETO új himnuszát is bemutatták, amelynek zenéjét Dobrády Ákos szerezte, a szövegét pedig Várszegi Ákos írta.

Kapcsolódó cikkek