Lakástűzben meghalt egy ember Szigetszentmiklóson

Lakástűzben meghalt egy ember Szigetszentmiklóson

Teljes egészében égett egy régi építésű családi ház Szigetszentmiklóson, a Boglya utcában; az oltás után a tűzoltók egy holttestet találtak az épületben - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőhelyettese kedd reggel az MTI-vel.

Dóka Imre tűzoltó őrnagy tájékoztatása szerint az ötven négyzetméteres családi házhoz tíz tűzoltó vonult ki. A szigetszentmiklósi hivatásos egységek kiérkezésekor a két helyiségből álló ház már teljes egészében égett, a tűz a tetőszerkezet egy részére is átterjedt.

A tűzoltók több vízsugárral eloltották a lángokat, majd átvizsgálták az épületet. Az oltást nehezítette, hogy a helyiségekben nagy mennyiségű törmelék volt, a ház füsttel telítődött.

Az egységek az egyik szobában egy holttestet találtak.

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárásban vizsgálja a tűz keletkezésének okát és a körülményeit – tudatta a szóvivőhelyettes.

Azokban a lakásokban, ahol van füstérzékelő, nem következik be halálos lakástűz, sőt komolyabb füstmérgezés, nagyobb tűz sem jellemző az ilyen otthonokban – hívta fel a figyelmet Dóka Imre.