fotó: pixabay.com

Járt már élménynapon a Csodák Palotájában?

Járt már élménynapon a Csodák Palotájában?

Élménynapokon és interaktív programokon keresztül mutatja be a tudományos életpályát, az agrártudományokat a Csodák Palotájában a Szent István Egyetem (SZIE) kihelyezett programja, a két intézmény csütörtökön aláírt együttműködési megállapodásának keretében.

A dokumentumot Mizda Katalin Veronika, a Csodák Palotája ügyvezető igazgatója, Palkovics László, a Szent István Egyetem rektora és Magyar Ferenc, a Szent István Egyetem kancellárja írták alá.

“A két intézmény a megállapodás keretében ismeretterjesztő és tudománynépszerűsítő tevékenységét szeretné erősíteni”

– közölte az egyetem csütörtökön. Az évi egy tematikus élménynapon túl egyfajta “szellemi műhely” keretében ismeretterjesztő szakmai előadássorozat is indul, amelyet az egyetem oktatói tartanak, de tudománynépszerűsítő tematikus kiállításokra is sor kerül majd, valamint a két intézmény közös pályázati és kommunikációs tevékenységet tervez.

Mindkét intézmény kiemelt célja, hogy együtt színesebb, interaktívabb tartalmat, új szemléletű felvilágosító előadásokat, újfajta élményeket kínáljanak a látogatóknak.

Az első tematikus napot A jövő technológiái címmel február 19-én rendezik. A program részeként interaktív állomások, előadások, bemutatók várják az érdeklődőket. A program jó alkalmat kínál arra, hogy az iskolai tananyagokat gyakorlati ismeretekkel egészítsék ki a tanulók, felfedezzék a szakemberek által alkalmazott legújabb eljárásokat és iránymutatást kapjanak a pályaválasztás terén is.

A program a Csodák Palotájába megváltott kedvezményes diák napijeggyel látogatható, amely magába foglalja a két emelet 250 interaktív eszközének felfedezését is.

A kísérő pedagógusok számára a részvétel ingyenes, a korlátozott férőhelyek miatt azonban előzetes regisztráció szükséges.

Kapcsolódó cikkek