Ő a legfiatalabb Mensa-tag

Ő a legfiatalabb Mensa-tag

Hároméves kislány a Mensa tagAlice Amos

Hároméves kislányt vettek fel a magas intelligenciájú embereket tömörítő Mensa társaság tagjai közé Nagy-Britanniában.

A helyi sajtó jelentette, az orosz származású, a Surrey grófságbeli Guildfordban élő Alice Amos 162-es intelligenciahányadossal (IQ) csatlakozhatott a nemzetközi egyesület nagy-britanniai tagozatához. Jelenleg ő a legfiatalabb Mensa-tag a szigetországban, ahol rajta kívül még tizenhét olyan gyerek tartozik a társasághoz, aki még nem érte el az iskoláskort.

Az egyesületet 1946. október 1-jén alapította Nagy-Britanniában Roland Berrill ausztrál ügyvéd és Lancelot Ware angol tudós. Ma több mint százezer tagja van a világ mintegy száz országában. Magyarországi szervezete a Mensa HungarIQa.

A nemzetközi társaság célja, hogy összefogja az általa elfogadott intelligenciateszten kiemelkedő eredményre képes embereket tekintet nélkül korukra, nemükre, származásukra vagy társadalmi helyzetükre.

A két nyelven beszélő Alice Amos IQ-ja magasabb, mint Bonaparte Napóleoné (145) vagy Albert Einsteiné (156). A Mensa közlése szerint szereti Ezópusz (Aiszóposz) meséit, és rajong az Aranyfürtöcske és a három medve-történetekért.

Kapcsolódó cikkek