matematikus (illusztráció), fotó: pixabay.com

Az OKTV legjobbjait díjazták

Az OKTV legjobbjait díjazták

Az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyeken (OKTV) eredményesen szereplő diákokat és felkészítő tanáraikat díjazták pénteken Budapesten.

Az Oktatási Hivatal közleménye szerint ebben a tanévben 28 tantárgy 39 kategóriájában hirdettek versenyt, amelyekre a hivatal 20 489 tanulótól 28 030 jelentkezést regisztrált.

“Az OKTV népszerűségét jelzi, hogy a megmérettetésen az ország 564 középiskolájából, azaz középiskoláink közel feléből vettek részt diákok”

– írták.

Az OKTV versenyeket minden évben az oktatásért felelős minisztérium hirdeti meg a középiskola utolsó vagy utolsó előtti évfolyamán tanulóknak.

A fordulókat a középiskolák közreműködésével az OH szervezi. A döntőkben 1-30. helyezést elért tanulók 217 különböző középiskola diákjai, ami a közlés szerint jól mutatja, hogy az ország számos intézményében folyik magas szintű tehetséggondozó munka.

Az ünnepségen 68 középiskola 113 tanulójának adták át az első három helyezésért járó díjat, valamint a felsőoktatási tehetséggondozásba belépőt jelentő Tehetségútleveleket – közölték.

A Nemzeti Tehetség Program részeként alapított “Kiváló versenyfelkészítő” díjakat is átnyújtottak a tehetséggondozásban sok éve eredményes 40 pedagógusnak, oktatónak, szakembernek.

Az eseményen különdíjak is gazdára találtak, köztük a Graphisoft SE Graphisoft-díjár 20 matematika szakos tanár kapta meg országosan is kiemelkedő tehetséggondozó munkájáért. A német nyelv, illetve a német nemzetiségi nyelv és irodalom versenyek legjobbjait a Zentralstelle für das Auslandsschulwesen (Külföldi Oktatási Ügyek Központja) németországi ösztöndíjjal ismeri el. A földrajz OKTV első három helyezettje a Magyar Földrajzi Társaság által adományozott Ifjú Geográfus díjat vehetett át.

Kapcsolódó cikkek