Megtalálták a brazilok Atlantiszát

Megtalálták a brazilok Atlantiszát

itt nyugszik a brazil elveszett városNehéz nem felkapni a fejünket, amikor „Atlantisz” szóba kerül. A legendás város romjait ezúttal sem találták meg, de felfedezték azt, amit „Brazil Atlantisznak” nevezhetünk.

Egy Japán tengeralattjáró legénysége videó felvételt készített egy hatalmas gránitrakásról Brazília partjainál, amely, úgy tűnik, Dél-Amerika és Afrika elszakadása után maradt hátra 100 millió éve, majd 50 millió évvel azután elmerült. The Rio Grande Rise tengerfenék 1000 kilométerre található Rio de Janierotól 914 méter mélyen a tenger alatt. Itt fedezték fel a kutatók a gránit sziklát.

gránit

Gránittömb a “Brazil Atlantiszról”

„Nem talál az ember gránitot a tenger fenekén – mondja egy brazil geológiai tisztviselő. Ez azért van, mert csak a szárazföldön képződik, jegyezte meg a Japan Times— mint a kvarc, amit szintén észleltek a fenék közelében.

„Ez lehet a Brazil Atlantisz,”- közölték a brazilok. „Ha tényleg egy kontinenst találunk az óceán közepén, ez egy nagyon nagy felfedezés lenne, aminek különböző következményei lehetnek a kontinentális talapzat kiterjesztésvel kapcsolatban.” A gránitból még ebben az évben mintát vesznek, ami lehetővé teszi a kutatók számára annak a meghatározását, hogy a szikla Afrikából vagy Dél-Amerikából származik-e.