Rendhagyó fizikaórák a Közlekedési Múzeumban

Rendhagyó fizikaórák a Közlekedési Múzeumban

Interaktív közlekedési program, háromdimenziós jövőtervezés, rendhagyó fizikaórák és kovácsbemutató is lesz a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum budapesti gyűjteményeiben.

Az idei múzeumok éjszakáján, június 24-én Fémek Hangja címmel interaktív közlekedési programmal, multiszenzoros gyermekfoglalkozással és koncerttel várják az érdeklődőket a Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjteményben – közölte a múzeum az MTI-vel.

Rácz László kovácsmester bemutatója mellett Joós Zsófia és Tóth Miklós Hangmese című koncertjét és Papp Viktorina Rozita elektronikus zenei médiaművész hanginstallációját hallgathatják a látogatók.

Az Öntödei Gyűjtemény kertjében a Magyar Autóklub jóvoltából lehetőség lesz közelebbről megismerkedni a sárga angyal segélyszolgálati elektromos járművel, valamint kipróbálni a “részeg szemüvegek” elnevezésű ügyességi játékot és a gokartozást is.

Rácz László kovácsmester bemutatóján az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a kovácsmesterség alapjaiba, az interaktív foglalkozáson elkészített munkákat magukkal is vihetik.

Az Elektrotechnikai Gyűjteményben készségfejlesztő foglalkozásokkal készülnek a gyerekeknek, akik festhetnek izzókra, részt vehetnek az elektrotechnikai puzzle nevű játékos kirakósban, papírból készíthetnek vonatmodelleket, Jarosievitz Zoltán fizikus pedig kísérletekkel fűszerezett rendhagyó fizikaórákat tart.

A Műszaki Tanulmánytárban tárlatvezetések, tárgybemutatók során ismerkedhetnek meg a látogatók olyan eszközökkel, berendezésekkel, amelyek megalkotásukkor a jövőt jelentették vagy a kortársak szemében utópiának tűntek, úgy mint a gőzgép, a hangosfilm, az asztali számítógép vagy a sugárhajtómű.

Az estén a látogatók maguk álmodhatják meg a jövő használati tárgyait vagy különböző játékokon tesztelhetik tudásukat a mai berendezések feltalálásának idejéről és alkotójáról, az előadásokon pedig kiderül, hogy az elmúlt korok tudósai milyennek álmodták a jövőt, és ezek az elképzelések hogyan valósultak meg.