Kreatív elme? Most megmutathatja!

man thinkingA hatos szám jegyében megalkotott logikai tárgyi játék készítésére írt ki 200.000 forint összdíjazású pályázatot a Bakonysárkányért Alapítvány.

Székely Márton szervező az MTI-nek elmondta, hogy az egyszemélyes logikai játék lehet saját ötlet vagy egy kevésbé ismert játék átfogalmazása. Feltétel, hogy valamilyen formában kapcsolódjon a hatos számhoz, például egy síkidom vagy kocka hat részre darabolva.

A játékot egy példányban kell elkészíteni, a tárgy a szerző tulajdonában marad. Az alapítvány a fejtörőt Bakonysárkányban rendezett VI. Országos Ördöglakat Találkozón használja fel, ahol minden résztvevő kipróbálhatja. A pályaművek benyújtási határideje: augusztus 27., bővebb információ a www.furfang.hu oldalon található. A Komárom-Esztergom megyei Bakonysárkányban hagyománnyá vált az ördöglakatok és más gondolkodtató játékok fesztiválja, ahol előadásokat rendeznek és harmincnál több olyan játékot lehet kipróbálni, amelyek a logikus gondolkodást, a térlátást és a megszokottól eltérő problémák megoldását fejlesztik.