A dokumentum-digitalizálás a digitális képalkotási ágazat nagy növekedési lehetősége

A dokumentum-digitalizálás a digitális képalkotási ágazat nagy növekedési lehetősége

Az üzleti életben immár elkerülhetetlenné vált a dokumentumok digitalizálása, ami egyúttal gyökeresen átalakítja a digitális képalkotási ágazatban tevékenykedő vállalatok bevételi szerkezetét és javítja növekedési kilátásaikat. Ezt állapítja meg a Wintergreen Research Inc. piackutató vállalat tanulmánya.

Az üzleti dokumentumok digitalizálása (Business Document Work Process Management, BPO) a Xerox Magyarország Kft. médiapartnere által az MTI-hez eljutatott tanulmány szerint 2013-ban globálisan 6,5 milliárd dolláros piacot képviselt, ami 2020-ra a becslések szerint duplájára, 13,6 milliárd dollárra bővülhet.

Az ágazat forgalmának várható nagymértékű növekedése a jelenlegi, többségében még papír-alapú üzleti adatkezelésről a digitális dokumentumkezelésre való átállás elkerülhetetlen szükségességének tulajdonítható.

BPO-megoldásokkal csökkenteni lehet az intézményi ügyviteli rendszerek futtatási idejét és működtetési költségeit, ami egyéb fejlesztésekre fordítható források megtakarítását teszi lehetővé az alkalmazó vállalatoknál.

A digitális képalkotási szakmában tevékenykedő vállalatok üzleti kilátásait javítja emellett a számítástechnika rohamos fejlődése és az okoseszközök használatának betörése is a mindennapi életbe. A szkennelő és képalkotó berendezések tömegcikké válásával párhuzamosan már applikációk formájában is megjelennek majd a dokumentumok digitalizálását végző szolgáltató platformok – írja a Wintergreen Research Inc. tanulmánya.