fotó: pixabay.com

Schanda Tamás: tenni kell a környezetvédelemért

Schanda Tamás: tenni kell a környezetvédelemért

A kormány álláspontja szerint a környezetvédelemért és a klímaváltozás ellen cselekedni kell, vannak olyanok azonban, akik csak beszélnek ezekről. Ezt mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Az államtitkár elmondta,

“mi azt gondoljuk, hogy az üres beszéd, a csak és kizárólag kommunikációs célú megmozdulások lerontják ennek a témának a komolyságát”.

Hozzátette, nem arra van  szükség, hogy nagy vitákat tartsanak a témában, vagy vészhelyzetet emlegessenek, hanem cselekedni kell és felhívni az emberek figyelmét arra, hogy mindenkinek van egyéni felelőssége a saját környezetéért, és van kormányzati, illetve önkormányzati felelősség is.

“A kormány ezért különböző stratégiákat, illetve klímavédelmi akciótervet fogadott el, amely nyolc pontban foglalja össze, hogy milyen lépések szükségesek”

– mondta.

Kitért arra is, ahhoz, hogy tiszta országot, jó levegőt és élhető környezetet tudjanak teremteni, olyan energiarendszerre van szükség, ami olcsó és környezetbarát. Erről szól a paksi atomerőmű bővítése, illetve a Mátrai Erőmű átalakítása.

Kapcsolódó cikkek