Világbajnok lehet a magyar evezős

Világbajnok lehet a magyar evezős

Galambos PéterGalambos PéterA könnyűsúlyú egypárevezősök között érdekelt Galambos Péter magabiztos versenyzéssel bejutott a döntőbe, azaz a legjobb hat közé a bulgáriai Plovdivban zajló evezős-világbajnokságon, ahol az olimpiai műsorban nem szereplő számokban rendeznek versenyeket.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint a két éve bronzérmes váci sportoló a pénteki középdöntőben sokáig vezetett, majd a táv második felében olasz riválisa megelőzte. Mivel az első három hely finálét ért, Galambos nem erőltette a futamgyőzelmet, és másodikként célba érve biztosította a helyét a legjobbak vasárnapi versenyében.

A nők hasonló számában induló Hajdú Zsuzsanna negyedik lett az alsóági középdöntőben, így ő szombaton a D döntőben fejezi be szereplését, tehát a legjobb esetben is csak 19. lehet.

A férfi könnyűsúlyú négypár (Pozsár Bence, Matyasovszki Dániel, Rácz Róbert Bence és Csepregi Gábor) középdöntőjében sokáig versenyben volt a továbbjutó helyekért, de a hajrát nem bírta, utolsó lett, így szombaton a B fináléban száll majd vízre csakúgy, mint a könnyűsúlyú nyolcas (Szigeti Roland, Krpesics Péter, Vallyon Bence, Novák Edvin, Révész Péter, Révész Zoltán, Cselinácz János, Simon Gergely és Kiss Bence kormányos). A regatta vasárnapig tart.