Újra vízen a nagy magyar hajós!

Fa Nándor híres hajóján, a Szent JupátonA szárazföldi javítások végeztével, jó háromnapi új-zélandi kényszerpihenő után a Spirit of Hungary, fedélzetén Fa Nándorral és Conrad Colmannal, visszatért a mezőnybe a Barcelona World Race földkerülő vitorlásversenyen.

A csapat honlapjának szombati híre szerint a megállni kényszerült duó magyar idő szerint kedden, éjfél előtt tíz perccel kötött ki Bluff városánál, ahol az új-zélandi Colman nagybátyja már mindent előkészített a munkálatokhoz. Eredetileg a két sportember a nagyvitorla fel-, illetve lehúzó szerkezetének meghibásodása miatt döntött a technikai szünet mellett, aztán Új-Zéland felé tartva letört a hajó hátsó négy tőkesúly csavarja közül az egyik, így most azt is pótolták. 

A kihajózást követően Fa Nándorék a Horn-fok felé vették az irányt. A honlap szerint szinte pihenés nélkül készítették fel a Spirit of Hungaryt, s noha mindketten elfáradtak, rendkívül elégedettek a hajóval és a javításokkal, örömmel vágnak neki a földkerülő táv második felének. 
A versenyben a Bernard Stamm irányította Cheminées Pujoulat vezet, a Spirit of Hungary a hetedik helyen halad, hátránya a hatodik helyezett spanyol Renault Captur-hoz képest 1365 tengeri mérföld.