illusztráció, fotó: Kovács Tamás/MTI

Újabb négy magyar hajó a döntőkben

Újabb négy magyar hajó a döntőkben

A szombat délutáni elő- és középfutamokból újabb négy magyar hajó biztosította a helyét a vasárnapi döntőkben a szegedi kajak-kenu világkupán.

A középfutamok során minden versenyben az első három hely ért finálét. Az Adolf Balázs, Fejes Dániel kenu kettes nem bízott semmit a véletlenre, megnyerte versenyét, Kárász Anna (K-1 500 m) pedig harmadikként éppen bejutott a kilences mezőnybe. Utóbbi számban ugyanez nem sikerült a honfitársa mögött negyedikként célba érkező Rendessy Eszternek, és a Noé Bálint, Kulifai Tamás (K-2 1000 m), valamint a Hajdu Jonatán, Fekete Ádám (C-2 1000 m) duó is lemaradt egy hellyel az A döntőről.

Öt számban még csak az előfutamokat rendezték szombaton.

Női K-2 200-on a világbajnoki bronzérmes Lucz Anna, Kiss Blanka páros harmadik helyével egyenesen a vasárnapi döntőbe került, és a Bragato Giada, Kisbán Zsófia duó is kihagyhatja a délelőtti középfutamot C-2 200-on, miután első pályáján második lett. Utóbbi számban Seres Fanni és Horányi Dóra negyedik helyével “pótvizsgázni” kényszerül csakúgy, mint C-1 500 méteren Kiss Balázs (3. hely) és Szőke Attila (6.). A négyeseknél a férfiaknál csak az első hely, a nőknél pedig az első három pozíció ért egyből döntőt: a Balogh Gergely, Molnár Péter, Nádas Bence, Tótka Sándor, valamint a Kőhalmi Emese, Biben Karina Klaudia, Bakó Olga, Csikós Zsóka összeállítású hajó ötödikként ért célba, a Noé Zsombor, Dombvári Bence, Kós Benedek és Szendy Maximilian alkotta egység pedig hetedik lett, azaz mindhárom csapatra vár még egy középfutam a döntő előtt. A vasárnapig tartó világkupán 26 versenyszámban osztanak érmeket és 45 versenyző képviseli a hazai színeket. A viadal a járványügyi intézkedések miatt nézők nélkül zajlik a Maty-éren. A szombati nap krónikájához tartozik, hogy a para döntőkben két érmet gyűjtöttek a magyarok: a világbajnok Kiss Péter Pál első lett a KL1-es kategóriában, Varga Katalin pedig másodikként zárt KL2-ben.

A további program:

vasárnap:
középfutamok 9.45
döntők 11.33 és 14.30

Kapcsolódó cikkek