fotó: pixabay.com

Kevin Constantine: hosszú az út, amíg ezek a srácok egy csapattá érnek

Kevin Constantine: hosszú az út, amíg ezek a srácok egy csapattá érnek

A magyar jégkorong-válogatott két lengyelországi felkészülési mérkőzése után a szövetségi kapitány azt mondta, szerinte sokat tanult az együttes, de még "hosszú az út, amíg ezek a srácok egy csapattá érnek".

A májusi elitvilágbajnokságra hangoló gárda a csütörtöki 4-2-es vereség után pénteken 3-2-re kapott ki a házigazda lengyelektől.

“Úgy vélem, ezen a két mérkőzésen sokat tanultunk”

– értékelt a szövetség honlapján a kapitány.

“A második meccsen tetszett a fiúk küzdeni akarása és az, hogy kétszer is megszereztük a vezetést. Hosszú az út, amíg ezek a srácok egy csapattá érnek és akkor ezeken a mérkőzéseken győzelmet fogunk aratni. Ahogy most, úgy csütörtökön is felesleges büntetések után kaptuk góljainkat, a jövőben ezen kell javítanunk. Mindkét összecsapáson (…) kiváló hangulatot teremtettek a lengyel szurkolók.”

A magyar válogatott a felkészülés korábbi szakaszában divízió I/B-s, azaz harmadosztályban szereplő csapatokkal találkozott Miskolcon, az ukránoktól kétszer kikapott, a japánokkal szemben pedig egy-egy győzelem és vereség volt a mérleg.

A csapat jövő kedden és szerdán a divízió I/A-s Nagy-Britanniával találkozik, majd május 3-án és 4-én az MVM Dome-ban fogadja a szintén elit vb-s Szlovéniát, 9-én pedig Kanadát. A világbajnokságon sorrendben Dánia (május 13.), az Egyesült Államok (május 14.), Franciaország (május 16.), Svédország (május 18.), Finnország (május 19.), Németország (május 21.) és Ausztria (május 22.) lesz az ellenfél Tamperében. A nyolcas utolsó helyezettje esik ki a divízió I/A-ba, az első négy helyezett pedig negyeddöntőt játszhat a rigai csoport négy legjobbjával.

Kapcsolódó cikkek