Jászapáti Petra a nõi 1500 méteres verseny B döntõjében a rövidpályás gyorskorcsolyázók debreceni világkupaversenyén a Fõnix Arénában 2021. november 20-án, fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

Jászapáti Petra kisdöntőbe jutott 1500 méteren

Jászapáti Petra kisdöntőbe jutott 1500 méteren

Újabb magyar ért el sikert a rövidpályás gyorskorcsolyázók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának harmadik, debreceni állomásán.
A szám futamaiból az első és második helyezettek, valamint a legjobb harmadik jutott a 14.53-kor rajtoló fináléba.

Jászapáti 28. helyen állt a táv vk-rangsorában, amelyről a legjobb 36 versenyző szerez olimpiai indulási jogot. Eleinte az utolsó, hatodik helyen haladt csoportjában, majd rövid időre élre állt, ám ahogy a riválisok ritmust váltottak, sorra lehagyták, végül ötödikként haladt át a célvonalon. Ez számára B döntős szereplést ért.

A férfi 1500 méter elődöntőiben és az 500 méter negyeddöntőiben a 26. születésnapját ünneplő Liu Shaolin Sándor, valamint Liu Shaoang és Krueger John-Henry érdekelt.

A női 500 méter negyeddöntőjében Kónya Zsófia szerepel 15.48-tól. A váltók elődöntői 17.52-kor rajtolnak. A jövő évi, pekingi ötkarikás játékokra 1500 méteren 36 férfi és női versenyző jut ki, 500-on és 1000 méteren 32-32, a váltókban pedig nyolc-nyolc. A négy vk-versenyből a három legjobb eredményt számolják. Újdonság lesz, hogy az eddig csak vk-viadalokon szereplő, a magyaroknak két vk-aranyérmet hozó vegyesváltó bemutatkozik az olimpia műsorán. Az indulási jog kivívásához nem elég a legjobb 12 között zárni a számban, az is kell, hogy az adott ország mindkét nemnél legalább két egyéni kvótát szerezzen.

Peking és Nagoja után a harmadik állomásnak Debrecen ad otthont, majd jövő héten a hollandiai Dordrechtben zárul a vk-sorozat.

A hajdúsági városban 39 nemzet 236 versenyzője áll rajthoz.

Kapcsolódó cikkek